Om Systrarna Söderström

Som barn spenderade vi våra härligt långa sommarlov i Skärså, bara tre sjöbodar från Albertina. Då var fortfarande Lanthandeln öppen och Gunnarsson konservfabrik blomstrade, med liv och rörelse. Fortfarande var flertalet av byns fiskare verksamma och vi väcktes ofta av fiskmåsarnas glada skrik när nattens fångst hivades upp på kajen.

Det var under stora protester vi senare flyttade från farmor och farfars sjöbod till en egen stuga nära badplatsen, men sjöboden har alltid varit en plats för härliga sammankomster med familj och vänner. Vi spenderar fortfarande våra somrar i Skärså och att prata och laga mat tillsammans med våra familjer är årets bästa tid.

Vilka är vi då? Jo, två systrar som är uppväxta i Gävle, men med hjärtat i Hälsingland!

Anna har arbetat som frisör och utbildade sig senare till inredare. Sedan dess har hon arbetat med många spännande projekt runt om i världen – bland annat i Vietnam – och under de senaste åren har hon arbetat för IKEA. Anna brinner för service och kundupplevelsen i såväl stort som smått och står bakom restaurangens uppfräschning och nya inredning där hon med små medel gett den en väldigt personlig och välkomnande känsla.

Malin gick restaurangskola i Sandviken och har sedan dess arbetat som kock och krögare. Hon betraktas idag som en av Sveriges allra mest meriterade kockar och krögare, med flera restauranger i Stockholm, bakgrund i Svenska Kocklandslaget och med ett stort antal kokböcker, reportage och TV-program både i Sverige och internationellt på sitt samvete. Malin har även ansvarat för Nobelmiddagen och blev 2017 utvald till Årets Krögare i Sverige. 2019 fick en av hennes restauranger (The Fishery på Brunkebergstorg i Stockholm) den hett eftertraktade utmärkelsen Gulddraken av Dagens Nyheter.

Kontakta oss gärna på telefon 0270-56 93 33 eller maila till info@restaurangalbertina.se

Läs mer om Albertina och Skärsås historia…

Gå tillbaka till startsidan…

© Restaurang Albertina 2020